Честит Национален празник!


На 1 март в ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ учениците отбелязаха Националния празник – 3 март, като рецитираха стихове и представиха презентация, посветени на празника.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Spelling Bee

За поредна година в нашето училище се проведе училщният кръг на четиринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Училищният шампион при големите е – Белиз Джогдан от V клас, тя спечели в оспорваната надпревара, като спелува правилно думата Measurement и победи Шабан Кеседжи от VI клас който остана на второ място.
Финалистът при Spelling Bee Junior е – Сафие Тарал от III клас, която спелува думата Crack и победи Исмаил Уруч от IV клас, който остава на второ място.
Четиримата ученици ще продължат участието си в регионалниите квалификации на състезанието Spelling Bee, които ще се проведат в периода 14-17 март, 2024 г., а най-добрите ученици ще участват в регионалните състезания на 23 март, 2024 г.

151 години от обесването на Васил Левски


Всеки народ създава своите герои, а Левски създаваше народ.
По повод 151 години от гибелта на Левски, учениците от ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ представиха кратък рецитал и песен посветени на Апостола на свободата.

Ден на народните будители

Честит Ден на будителите!
Тържеството по случай 1 ноември и Патронният празник на училището премина с много вълнение и положителни емоции! Учениците рецитираха любими стихове и пяха песни, танцуваха и се забавляваха истински! Браво на всички ученици и на група „Пиринска младост“ за талантливото представяне!

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ДИСТАНЦИОННА УЧЕНИЧЕСКА ОЛИМПИАДА “КИНГС”

Поздравления за Мелис Сърмали, която е отличена с Диплом ПЪРВА степен за постигнати успехи по английски език и се класира на ПЪРВО МЯСТО сред петокласниците в цяла България. Тя получи и предметна награда – дрон. Пожелаваме ѝ още много успехи !Също така своите дипломи за постигнати отлични резултати от финалния кръг получиха и учениците от III – VII клас.Училището ни е отличено с диплом за постигнати отлични резултати и с грамота за сътрудничество при организирането на олимпиада „Кингс“ и повишаване мотивацията на учениците за постигане на по-високи нива на знания. Поздравления и за техните учители Босилия Караилиева и Амира Косин! Браво на всички ученици за техния успех!

Честит първи учебен ден!

С много вълнение и усмихнати детски лица започна учебната година в ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Корница.
Честит първи учебен ден, мили деца! Да сте ни живи и здрави и никога да не спира интереса ви към знанието!
Пожелаваме ви успешна учебна година с много хубави емоции, съчетани с хиляди усмивки!
Само успехи занапред!

Тържествено закриване на учебната 2022/2023 година

Какво е училището? То е магическата среща на ученици и учители в точно определен отрязък от време. Училището е атмосфера. И любов. То е живот. Училището събужда знанието там, където иска, може и трябва да живее! То е един безкраен кръговрат от срещи и раздели, след които остават светли спомени и желание “да се завърнеш в родното училище…“На седмокласниците от випуск 2022/2023 желаем само успехи!Приятна ваканция!

24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура

Върви, народе възродени!
По традиция учениците и учителите от ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Корница отбелязаха с тържествен концерт 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Богатата празнична програма включваше рецитали, песни и танци, а талантливите артисти ни пренесоха в историческото ни минало, като представиха част от единадесета глава на „Радини вълнения“ от романа „Под игото“. Нашите ученици дадоха всичко от себе си, за да зарадват родители и гости.
Директорът на училището г-н Бялк поздрави учениците, учителите и гостите и отбеляза имената на най- добрите ни ученици, които са се справил отлично на проведените състезания и олимпиади през учебната година.
Честит празник на духовността!

Празник на буквите

Днес в нашето училище се проведе Празникът на буквите.

След много прочетени и изписани страници, първокласниците обявиха своята грамотност. Те вече могат да четат и пишат, което е радост за тях, за техните родители и учители .

Честит Празник на буквите, мили първокласници!

Spelling Bee – регионален кръг

Отлично представяне на нашите ученици на регионалния кръг на състезанието Spelling Bee 2023, което се проведе в Американския университет в град Благоевград!
▪️На 25 март се проведе Spelling Bee, категория 5 – 7 клас. Нашите финалисти
Шабан Тарал и Шабан Кеседжи демонстрираха знанията си и заеха призови места.
▪️На 26 март се проведе Spelling Bee Junior. Финалистите Белиз Джогдан и Самия Имамова също демонстрираха знанията си по английски език и се наредиха сред най-добрите ученици.
С постиженията на нашите ученици училището ни се нареди сред най- добрите училища в Благоевградска област.
Поздравления, мили деца, продължавайте да ни радвате с успехите си!