1. ноември – Ден на народните будителиОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ празнува своята 110 годишнина.
В навечерието на светлия български празник 1 ноември, ние сме горди, че нашето училище носи името на първия народен будител – Паисий Хилендарски. С много вълнение и положителни емоции премина тържеството, посветено на патронния празник на училището.
Родители, учители и ученици станаха част от един незабравим момент от училищния живот.
Първи ноември не е само празник, той е и символ. Символ на вярата, символ на спомена за миналото, което проправя пътя на бъдещето.
Директорът на училището, г-н Бялк, поздрави всички учители, ученици и родители, затова че са част от училищния живот, като благодари, че с общи усилия градят заедно моста на времевите устои между семейството и духовния храм на знанията – училището.
Нека днес отново си пожелаем да съумяваме да съхраним ценностите, които ни отличават от другите народи и да отстояваме традициите! На всички съвременни просветители, които запалват искрата на любовта към познанието, пожелаваме здраве!
Честит празник на духовността!

Учебна евакуация


На 26.10.2022 г. се проведе тренировка по практическо проиграване на Плана за защита при бедствия в частта му действия при пожар. Напускането на училищната сграда се извърши съгласно плана за евакуация, която приключи за 3 минути.
В тренировката взеха участие всички служители и ученици.
Санитарният пост на училището демонстрираха оказване на първа помощ при изгаряне от пожар. Припомнени бяха правилата при оказване на помощ при различни видове изгаряния.
Директорът на училището поздрави организаторите, учениците от Санитарния пост и учителите за добре осъществената учебна евакуация.

Честит първи учебен ден!

15 септември – първият учебен ден!
Днес с много вълнение и емоции премина първият учебен ден в ОбУ ,,Св. Паисий Хилендарски“. Особено вълнуващ бе за най-малките ученици – първокласниците, които за първи път прекрачиха прага на родното училище.
Честит първи учебен ден, мили първокласници!
Днес започва нова страница в живота ви – изпълнена със знания и много очаквания. Скъпи първокласници, за вас днешният учебен ден започна по стар български обичай с пожелание „На добър час!”, с питка, мед и здравец. Хлябът е символ на плодородието. Медът е символ на трудолюбието на неуморните пчелички. Да сте неуморни и трудолюбиви като тях! А със здравеца ви пожелаваме да сте здрави през цялата учебна година!
Скъпи ученици, пожелаваме на всички вас много здраве и упоритост в овладяване на знанията!
Честит първи учебен ден!

Обява

Във връзка със спечелен проект по НП „Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници“ в Об.У„Св. Паисий Хилендарски“ е обявено 1 /едно/ свободно работно място за длъжността „Социален работник“ със срок на договора от 01.07.2022г. до 31.12.2022г.

Срок за подаване на документи за кандидатстване – 30.06.2022г. в стаята на Заместник-директора по УД.

ОБЯВА – МЕЖДУУЧИЛИЩНА ДЕЙНОСТ

Териториалният екип за управление на проект BG05M2OP001-2.011-0001 „Подкрепа за успех“ към РУО – Благоевград, Ви кани да присъствате на Междуучилищна дейност по проекта с участието на ученици от следните училища:

Трето ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев

СУ „ Св. Св. Кирил и Методий“, с. Брезница

Второ ОУ „Гоце Делчев“, гр. Гоце Делчев

ОУ „П. Кр. Яворов“, с. Огняново

ОбУ “Св. Паисий Хилендарски“, с. Корница

СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Гърмен

Об.У ,,Петър Берон”, с .Лъжница

ОУ „Св. Паисий Хилендарски“,  с. Горно Дряново

ОУ „ Христо Ботев“ с. Мусомища

ОбУ „Христо Ботев“, с. Дъбница

НПГ“Д. Талев“, гр. Гоце Делчев

Събитието ще се проведе на 24 юни 2022 година, от 11.00 часа в ОУ,,Христо Ботев“, с. Мусомища.

С Програмата може да се запознаете  тук:

Очакваме Ви.

Програма за междуучилищна дейност по проект „Подкрепа за успех“

Уважаеми родители и ученици,

На 24.06.2022 г. от 11.20 ч. в сградата на ОУ „Христо Ботев“ с.Мусомища, община Гоце Делчев, ученици от втори клас на ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ с.Корница, участващи в проекта „Подкрепа за успех“ с класен ръководител Босилия Караилиева, ще изнесат театрална постановка „Червената шапчица“.

Цялата програма на мероприятието може да намерите в приложения файл.

24 май

Днес ОбУ „Св. П. Хилендарски“ с.Корница отбеляза с тържествен концерт 24 май-Празника на българската просвета и първоучителите Кирил и Методий.
В празника се включиха талантливи ученици от всички класове, които зарадваха своите учители и родители с разнообразен и интересен репертоар, който се проведе в читалището на с.Корница.
Богатата програма включваше празнични рецитали, песни и пъстри танци, а нашите ученици дадоха всичко от себе си за да зарадват родители и гости и сътвориха един незабравим празник.
Директорът на училището г-н Юсеин Бялк поздрави учениците, учителите и гостите с настъпващия празник и отбеляза имената на най- добрите ни ученици, защитили достойно името на нашето училище на проведените състезания и олимпиади през учебната година.🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Отлично представяне на олимпиада по БЕЛ

Шестокласничката Гергана Петкова от ОбУ „Св.Паисий Хилендарски “ се представи достойно на Областния кръг на олимпиадата по БЕЛ, който се проведе на 06.03.2022 г. Тя спечели престижните 25 точки/ от възможни 30 т./ ,с което за пореден път доказа своите големи възможности!
Пожелаваме й успех и още повече победи!
Поздравления за Гери и нейната учителка по БЕЛ -госпожа Силвия Чешлиева!

Празник на буквите

„Всички букви зная,
мога да чета –
имам си прозорче
светло към света.“
Днес първокласниците в ОбУ „Св.П.Хилендарски“ гордо заявиха:
Ние вече сме грамотни!
Малките ученици се сбогуваха с БУКВАРА и прегърнаха новата си ЧИТАНКА.
Песни, стихчета, танци и пъстри книжки украсиха празника. Любознателност и трудолюбие ви желаем, мили деца!
Поздравления за вас и вашите учители господин Мустафа Бялк и госпожа Зайде Бял!🍀📕📘🍀