Честит първи учебен ден!

С много вълнение и усмихнати детски лица започна учебната година в ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Корница.
Честит първи учебен ден, мили деца! Да сте ни живи и здрави и никога да не спира интереса ви към знанието!
Пожелаваме ви успешна учебна година с много хубави емоции, съчетани с хиляди усмивки!
Само успехи занапред!

Тържествено закриване на учебната 2022/2023 година

Какво е училището? То е магическата среща на ученици и учители в точно определен отрязък от време. Училището е атмосфера. И любов. То е живот. Училището събужда знанието там, където иска, може и трябва да живее! То е един безкраен кръговрат от срещи и раздели, след които остават светли спомени и желание “да се завърнеш в родното училище…“На седмокласниците от випуск 2022/2023 желаем само успехи!Приятна ваканция!

24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура

Върви, народе възродени!
По традиция учениците и учителите от ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Корница отбелязаха с тържествен концерт 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Богатата празнична програма включваше рецитали, песни и танци, а талантливите артисти ни пренесоха в историческото ни минало, като представиха част от единадесета глава на „Радини вълнения“ от романа „Под игото“. Нашите ученици дадоха всичко от себе си, за да зарадват родители и гости.
Директорът на училището г-н Бялк поздрави учениците, учителите и гостите и отбеляза имената на най- добрите ни ученици, които са се справил отлично на проведените състезания и олимпиади през учебната година.
Честит празник на духовността!

Празник на буквите

Днес в нашето училище се проведе Празникът на буквите.

След много прочетени и изписани страници, първокласниците обявиха своята грамотност. Те вече могат да четат и пишат, което е радост за тях, за техните родители и учители .

Честит Празник на буквите, мили първокласници!

Spelling Bee – регионален кръг

Отлично представяне на нашите ученици на регионалния кръг на състезанието Spelling Bee 2023, което се проведе в Американския университет в град Благоевград!
▪️На 25 март се проведе Spelling Bee, категория 5 – 7 клас. Нашите финалисти
Шабан Тарал и Шабан Кеседжи демонстрираха знанията си и заеха призови места.
▪️На 26 март се проведе Spelling Bee Junior. Финалистите Белиз Джогдан и Самия Имамова също демонстрираха знанията си по английски език и се наредиха сред най-добрите ученици.
С постиженията на нашите ученици училището ни се нареди сред най- добрите училища в Благоевградска област.
Поздравления, мили деца, продължавайте да ни радвате с успехите си!

Честит национален празник!

Националният празник на България – 3 март беше тържествено отбелязан в ОбУ “Св. Паисий Хилендарски“. Учениците изнесоха кратка литературна програма.
Честит празник!

Spelling Bee

На 23 февруари в ОбУ “Св. Паисий Хилендарски за единадесета поредна година се проведе състезанието по Английски език – Spelling Bee.
Нашите знаещи и умеещи пчелички за пореден път демонстрираха отлични знания по правопис и спелуване на английски думи.
След месеци усилена подготовка, дълги списъци с думи, ежеседмични тренировки, днес нашето училище има честта да се гордее с четирима финалисти!
Белиз Джогдан – 4. клас – първо място Spelling Вee Junior
Самия Имамова – 4. клас – второ място Spelling Вee Junior
Шабан Тарал – 5. клас – първо място Spelling Вee
Шабан Кеседжи – 5. клас – второ място Spelling Вeе
Надпреварата беше изключително оспорвана, а за нас беше истинска чест и гордост като учители да наблюдаваме изключителните знания, които нашите ученици демонстрираха.
Поздравления за всички усърдно трудещи се пчелички за нелекото предизвикателство, в което се включиха и отличните знания, които демонстрираха!
Пожелаваме успех на нашите шампиони на предстоящите регионални кръгове, които ще се проведат на 01.04.2023г. в гр. Благоевград и където те ще имат възможността да представят ОбУ „Св.П.Хилендарски“ сред най- добрите училища и да възхвалят името на с.Корница!

150 години безсмъртие!


Днес учениците от ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ отдадоха почит пред делото и живота на Васил Левски.
Поклон Апостоле!

Грамоти и дипломи от международна олимпиада

Грамоти и дипломи от Международната олимпиада „KINGS BULGARIA“ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ отличено с грамота за повишаване на мотивацията на учениците за постигане на по – високи нива на знание.Любознателните ни третокласници взеха участие в Международна дистанционна ученическа олимпиада „KINGS“. Те се представиха достойно и днес получиха своите дипломи и сертификати за участие. От близо 5300 участници някои от третокласниците се наредиха в първите петдесет места в олимпиадата по „Човекът и природата“. Браво, любознайковци! Даная Кундева – 27 място в страната с присъдена втора степен, Благой Петков – 48 място в страната с присъдена втора степен, Иса Бялк – 76 място в страната с присъдена втора степен, Исмаил Джинджи с присъдена втора степен за участие по математика и английски език, Ферия Муса – сертификат за успешно участие. Г – жа Караилиева е индивидуално отличена с грамота за успехите, които постига в учебния процес. Поздравления! Продължавайте да жънете успехи!

1. ноември – Ден на народните будителиОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ празнува своята 110 годишнина.
В навечерието на светлия български празник 1 ноември, ние сме горди, че нашето училище носи името на първия народен будител – Паисий Хилендарски. С много вълнение и положителни емоции премина тържеството, посветено на патронния празник на училището.
Родители, учители и ученици станаха част от един незабравим момент от училищния живот.
Първи ноември не е само празник, той е и символ. Символ на вярата, символ на спомена за миналото, което проправя пътя на бъдещето.
Директорът на училището, г-н Бялк, поздрави всички учители, ученици и родители, затова че са част от училищния живот, като благодари, че с общи усилия градят заедно моста на времевите устои между семейството и духовния храм на знанията – училището.
Нека днес отново си пожелаем да съумяваме да съхраним ценностите, които ни отличават от другите народи и да отстояваме традициите! На всички съвременни просветители, които запалват искрата на любовта към познанието, пожелаваме здраве!
Честит празник на духовността!